Profil

Geschiedenis van de

Het succesverhaal van PCO begon in de jaren tachtig met een onderzoeksproject van de oprichter van het bedrijf, Dr. Emil Ott, die op dat moment werkzaam was bij de leerstoel Technische Elektrofysica van de Technische Universiteit van München. Bij het gebruik van geïntensiveerde slow scan camera's komt Dr. Ott tot de conclusie dat de op de markt beschikbare technologie vaak niet voldoende is voor wetenschappelijke toepassingen. Hij richtte PCO op in 1987 met het verklaarde doel om bestaande tekortkomingen te elimineren en de cameratechnologie naar een hoger niveau van evolutie te tillen. Ondersteund door een klein team begon hij aan de realisatie van zijn ambitieuze plan - de ontwikkeling van een compleet nieuw type beeldversterkercamera. Al in deze vroege fase vertrouwde hij volledig op innovatieve technologieën en processen, die baanbrekend zouden zijn voor latere ontwikkelingen en nog steeds de norm zouden bepalen voor de ontwikkeling van de modernste cameraproducten van vandaag de dag. Zo is de marktintroductie van de SensiCam, 's werelds eerste camera voor zeer nauwkeurige detectie van stroomsnelheidsvelden (PIV), een vroeg resultaat van de technologieën die door Dr. Ott en zijn team van ingenieurs zijn ontwikkeld.

In het begin van de jaren negentig breidde PCO met succes haar activiteiten uit naar de wereldmarkt en richtte een internationaal netwerk van gespecialiseerde verkooppartners en klanten op. Dit omvat ook de ontwikkeling van nieuwe toepassingsgebieden die verder gaan dan het traditionele wetenschappelijke onderzoek. Vanaf nu zal het potentieel van de camera's ook worden uitgebreid naar gebieden als biogeneeskunde, passieve veiligheid van voertuigen en zelfs uitzendingen. Deze stappen effenen de weg voor een hele reeks innovatieve mijlpalen voor PCO:

- DiCam: de eerste beeldversterker-videocamera met 5 ns belichtingstijd - 1989
- VarioCam: de eerste gekoelde videocamera met interline-sensor met lange belichtingstijd - 1993
- SensiCam: de eerste digitale interlinecamera met 12 Bit ADC - 1996
- pixelfly: de eerste 12-bits machinezichtcamera - 2000
- pco.dimax: de eerste 12-bits hogesnelheidscamera met hoge snelheid en omroepbeeldkwaliteit - 2009
- sCMOS-sensor: pionier van een revolutionaire nieuwe generatie CMOS-sensoren van de revolutionaire nieuwe generatie
- pco.edge: de eerste sCMOS-camera - 2010
- CameraLink HS Data Interface: stichtend lid van de internationale CLHS-normcommissie.
- pco.flim: de eerste CMOS-sensorcamera op basis van sensoren met een modulatie tot 40 MHz - 2016

In 2017 kan PCO nu al terugkijken op drie decennia ervaring en expertise in de ontwikkeling en productie van high-end camerasystemen. De eigen competentie van alle belangrijke technologische sectoren en de samenwerking met toonaangevende fabrikanten van beeldsensoren garanderen de modernste sCMOS-, CMOS- en CCD-technologie voor alle PCO-camera's.

Naam

Met 30 jaar expertise en ervaring heeft PCO zich gepositioneerd als een toonaangevende specialist en innovator op het gebied van digitale cameratechnologie voor wetenschappelijke en industriële toepassingen zoals bio- en natuurwetenschappen, hogesnelheidsopnames en machinevisie.
PCO is nu wereldwijd stevig gevestigd.

Locaties

Vanaf de oprichting in 1987 tot op heden heeft PCO een voortdurende groei doorgemaakt. Het hoofdkantoor is gevestigd in Kelheim, Neder-Beieren, en heeft meer dan 80 mensen in dienst op 5.000 m² in speciaal voor het bedrijf gebouwde faciliteiten. Zo zijn alle bedrijfsonderdelen van alle technische en administratieve gebieden onder één dak verenigd. Het historische Kelheim werd voor het eerst officieel vermeld in 866 en kreeg in 1863 van koning Ludwig I het herkenningspunt, de bevrijdingszaal op de Michelsberg.
Sinds het begin van de jaren negentig heeft PCO haar positie als wereldspeler geconsolideerd door de nabijheid van haar klanten. Naast het hoofdkantoor in Duitsland heeft het bedrijf ook dochterondernemingen in Noord-Amerika en Azië.

In 2003 opende het bedrijf vestigingen in Canada en de VS. Naast de verkoop en ondersteuning voor alle Amerikaanse landen worden innovatieve producten en diensten voor fotonica en kalibratie uitsluitend in Canada aangeboden.

Om tegemoet te komen aan de groeiende marktbehoeften in Azië en om nog efficiëntere technische en verkoopondersteuning te bieden aan OEM-klanten en verkooppartners, volgt in 2013 een dochteronderneming in Singapore en in 2017 een andere in Suzhou, China. Suzhou is een belangrijke stad in de Yangtze-delta, de economisch sterkste en belangrijkste regio van China.